Strandwalkoopzondag


Evenementgegevens

  • Datum:

In het weekend van zaterdag 8 en zondag 9 september worden in en om het winkelcentrum Oud Rijswijk weer veel activiteiten georganiseerd. Onder andere het Strandwalfestival www.strandwalfestival.nl, de Papier Biënnale in het Museum Rijswijk www.museumrijswijk.nl, de Open Monumentendag en op zondag 9 september een feestelijke Koopzondag met de Antiek en Curiosamarkt en de Oldtimershow en een horecaplein in de Herenstraat.

Strandwalmenu

Van 3 tot en met 9 september hebben diverse restaurants in Oud Rijswijk een speciaal Strandwalmenu samengesteld. De deelnemende restaurants zijn te herkennen aan de raamsticker.

Het hele weekend markten

De Antiek en Curiosamarkt is ook present op koopzondag 9 september. Gezamenlijk met de wekelijkse zaterdagmarkt, de strandwalmarkt op de Vredenburchweg op zaterdag en de papiermarkt op zondag is er dat weekend een gezellige marktsfeer in Oud Rijswijk.

Oldtimershow

Op zondag 9 september is er een oldtimershow met tientallen klassieke auto’s, motoren en brommers. Veel van deze unieke oldtimers behoren toe aan Rijswijkers die alleen op deze dag hun pronkstukken aan u tonen.

Muziek

De muzikale ondersteuning wordt op de koopzondag 9 september door Swing Dutch Dixielandband verzorgd.

Strandwalfestival www.strandwalfestival.nl

Het Strandwalfestival is het jaarlijkse kunst, cultuur- en sportfestival voor en door alle Rijswijkers. In het tweede weekend van september komt heel Rijswijk samen op de oude strandwal, de plek waar de eerste bewoners hun huizen neerzetten op een prehistorische duinenrij, vandaar de naam! Onze strandwal loopt van De Naald in het Rijswijkse bos over de Van Vredenburchweg door Oud-Rijswijk naar de Haagweg. Deze route wordt jaarlijks in de aanloop naar het festival omgedoopt tot Strandwalboulevard.

Papier Biënnale 2018 http://www.museumrijswijk.nl/rtb2017/pers01NL.html

In het museum Rijswijk wordt van 12 juni tot en met 7 oktober de Papier Biënnale gehouden. Dit is een uitgebreide papierkunstexpositie. Op zondag 9 september wordt deze expositie aangevuld met een grootse textielmarkt op het museumplein en in de Oude Kerk.

Open Monumentendag http://www.historischeverenigingrijswijk.nl/open-monumentendag.php

De Historische Vereniging Rijswijk (HVR) organiseert ook dit jaar in samenwerking met de gemeente Rijswijk de Open Monumentendag (OMD) Ieder jaar heeft de OMD een thema: dit jaar is dat “Europa”.

Het volledige programma in winkelcentrum Oud Rijswijk:

Maandag 3 tot en met Zondag 9 september

  • Bij diverse restaurants in Oud Rijswijk speciaal Strandwalmenu. De deelnemende restaurants zijn herkenbaar aan de “Strandwalmenu-sticker”

Zaterdag 8 september

  • StrandwalFestival op de van Vredenburchweg
  • Open Monumentendag
  • Wekelijkse markt rondom de Oude Kerk

Zondag 9 september van 12.00 – 17.00 uur:

  • Koopzondag met speciale aanbiedingen bij de winkels
  • Antiek en Curiosamarkt
  • Oldtimershow
  • Papiermarkt bij museum en in de kerk
  • Muziek in Oud Rijswijk