Duo expositie Preta Wolzak & Bas Kosters

Museum Rijswijk organiseert de eerste duo expositie van Preta Wolzak & Bas Kosters.

De noodzaak om te creëren, verbindt. Beiden kijken naar de wereld: de één vanuit zelfliefde, de ander vanuit adoratie voor strijdbare vrouwen en protest tegen misstanden in deze wereld.                  “Het gaat over de gekte van de mens. Ik vind dat er plekken op de wereld moeten zijn die vrij zijn van alle slechte daden van de mens.” Wolzak

Wolzak laat met haar kunst een protest zien uit liefde voor vergeten vrouwen en de exploitatie van het ongerepte poolgebied. In een combinatie van leer, pailletten en borduurwerk op doek, speelt zich haar protest af, op een ondergrond van fotografische en getekende beelden. Eenzelfde protest zit ook in haar portrettenserie van de oorspronkelijke bewoners, Ma Petite Inuite, de eerste slachtoffers van klimaatverandering en toerisme.

De serie Bèta Angels is een eerbetoon aan vergeten vrouwen in de bèta wetenschappen, terwijl de Fighting Females vrouwen laat zien die optraden tegen misstanden op humanitair- en milieugebied.

“Ik heb de drang om van alles in het leven een feest te maken, doe er een strik omheen, of versier het, dit herken ik ook in het werk van Preta” Kosters

Kosters presenteert wandkleden, tekeningen en soft sculptures, waaronder een nieuwe serie werken over zelf-liefde genaamd Quest for self-love. Wie goed naar zijn werk kijkt, ziet dat Kosters niet alleen een rebelse kant heeft, maar dat engagement en liefde ten grondslag ligt aan zijn werk. Quest for self-love vertelt over het belang van zelf-waardering in een tijd dat iedereen op zoek is naar validatie van de buitenwereld. Kosters toont daarnaast ook werk uit de serie Tranen zijn de glitters van het leven waar de traan niet alleen symbool staat voor verdriet maar aantoont hoe belangrijk het omarmen van emoties is.

By Published On: 15 januari 2019Categories: Nieuws0 Comments on Duo expositie Preta Wolzak & Bas Kosters