Kentekencamera’s Oud Rijswijk sinds 1 januari actief

Heeft u het al gezien? De pollers zijn verwijderd en er hangen nu camera’s bij de entrees van ons winkelgebied.
Iedereen met een ontheffing mag op vaste tijden in de ochtend en avond met de auto het gebied inrijden. Doet u dat zonder ontheffing, dan volgt automatisch een boete.
Hieronder meer informatie: (bron: Gemeente Rijswijk)

Kentekencamera’s Bogaard Stadscentrum en Oud-Rijswijk sinds 1 januari actief

 

De nieuwe kentekencamera’s bij de stadsafsluitingen van het voetgangersgebied van Bogaard Stadscentrum en Oud-Rijswijk, zijn vanaf 1 januari in werking getreden. Deze camera’s vervangen de pollers bij deze voetgangersgebieden. De gemeente Rijswijk heeft waarschuwingsborden geplaatst dat kentekencamera’s actief zijn.

 

Bestaande ontheffingen blijven van kracht

In principe verandert er niets met dit nieuwe camerasysteem. Als je een ontheffing hebt om met je voertuig het gebied in te rijden, herkent het systeem jouw kenteken en kun je gewoon het gebied inrijden. Als je geen ontheffing hebt, mag je dus niet met je voertuig het gebied in. De regels voor ontheffing zijn bij dit kentekencamerasysteem dus niet anders dan voor de pollers.

 

Dezelfde venstertijden

Ook de venstertijden van het nieuwe camerasysteem zijn hetzelfde gebleven. Je kunt tussen 06.00 en 11.00 uur in de ochtend en 17.00 en 19.00 uur in de avond gewoon het gebied in- en uitrijden. Als je geen ontheffing hebt, maar wel een keer het gebied moet inrijden buiten de venstertijden, dan vraag je een ontheffing aan bij de afdeling Vergunningen van de gemeente. De venstertijden gelden overigens nog steeds alleen voor Oud Rijswijk. Bogaard Stadscentrum heeft geen venstertijden.

 

Ontheffing aanvragen

Als je als bedrijf of winkelier van de Bogaard Stadscentrum of Oud-Rijswijk al in bezit bent van een ontheffing, dan blijft deze ontheffing intact. Voor het nieuwe kentekencamerasysteem moet je wel het kenteken van je voertuigen doorgeven aan de afdeling Stadsbeheer van de gemeente Rijswijk (stadsbeheer@rijswijk.nl).

 

Bekeuring

Voertuigen die onterecht, dus zonder ontheffing het gebied inrijden, worden bekeurd. De maand januari geldt als gewenningsperiode. Je krijgt een waarschuwingsbrief als je onterecht het voetgangersgebied bent ingereden. Vanaf 1 februari krijg je bij een overtreding automatisch een proces verbaal thuisgestuurd.

Recente berichten